logo songteksten.net

Egbert-Jan Weeber blijft geloven in ware liefde

(Novum) - Egbert-Jan Weeber is naar eigen zeggen niet zo goed in de liefde. "Ik begin te denken dat het misschien ook niet voor mij is weggelegd", vertelt de 29-jarige acteur in een interview met Flair. "Ik kan de perfecte minnaar zijn, maar ik ben heel bang voor het moment waarop het minder leuk wordt."

Weeber noemt het slechte huwelijk van zijn ouders als mogelijke reden voor zijn liefdesproblemen. "Zij maakten flink ruzie, vooral op vervelende plekken, bijvoorbeeld als we op vakantie gingen." Weebers ouders scheidden toen de acteur op de middelbare school zat.

"Mijn vader werkte zich helemaal de tyfus en dat zorgde thuis voor veel spanningen. Ik ben daardoor denk ik een beetje gemankeerd op het gebied van relaties", filosofeert Weeber. "Als ik iemand écht leuk vind, ben ik zo bang gekwetst te worden dat ik raar ga doen: issues maken van onzinnige dingen, bewust ruzie zoeken."

Toch blijft Weeber geloven in de ware liefde. "Het lijkt me hartstikke grappig om ooit een kindje te hebben dat op mij lijkt." De acteur wil het liefst zijn eigen baas zijn. "Als acteur moet je altijd doen wat anderen zeggen, ik hoop dat ik op een dag zelf ergens aan het roer sta."

Dat moet dan wel op een plek buiten de stad. "Een grote ruimte in de natuur waar ik kunst kan maken zonder dat ik te maken krijg met allerlei regeltjes. Een plek waar ik net zo veel met verf kan smijten, brood kan bakken en kan trommelen als ik zelf wil", fantaseert Weeber. "Het liefst met mijn grote liefde aan mijn zijde, maar het is ook al goed genoeg als ik gewoon gelukkig ben."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren