logo songteksten.net

Sean Penn wil altijd in Haïti blijven

(Novum) - Sean Penn is nog altijd nauw betrokken bij de hulpverlening in Haïti. De acteur is van plan zijn vrije tijd voortaan in het land door te brengen.

Penn richtte vlak na de zware aardbeving van januari vorig jaar de J/P Haitian Relief Organization op. De acteur reisde naar het zwaar getroffen land af en bleef zich het hele jaar inzetten voor humanitaire hulp.

Penn is ervan overtuigd dat zijn hulp altijd nodig zal blijven. "Er komt geen einde aan", zegt de acteur tegen The Hollywood Reporter. "Dit is waar ik zal zijn als ik niet aan het werk ben. De rest van mijn leven." De acteur leidt onder meer een opvangkamp voor 55 duizend daklozen.

Toen Penn voor het eerst naar Haïti afreisde, was het zijn bedoeling om twee weken te blijven. Het werd een jaar. De acteur vertrok tussendoor voor de opnames van de film This Must Be the Place en laste een paar pauzes in, maar keerde altijd terug.

Penn vergelijkt zijn aanwezigheid in het land met een liefdesrelatie. "Paul Newman zei ooit iets moois over zijn jarenlange huwelijk: we blijken nog steeds van elkaar te houden. Dat gevoel heb ik ook."

De 50-jarige acteur heeft geen hoge pet op van andere aanwezige hulpinstanties. Volgens Penn doet zijn organisatie veel meer dan bijvoorbeeld de Verenigde Naties. "Als je iets gedaan wilt hebben moet je het zelf doen." De acteur zegt dat zijn beslissing te gaan helpen niet meer dan logisch was. "Ik had op dat moment niet echt verplichtingen, behalve in de verre toekomst." Ook had de acteur het op persoonlijk vlak niet echt makkelijk.

"Ik had toen twee rechtszaken tegen me lopen", zegt Penn over aanklachten op het gebied van verboden tripjes naar Cuba en het neerslaan van een paparazzo. "En de helft van mijn bezittingen werd tijdens de scheiding van me afgenomen."

De acteur noemt de scheiding van zijn ex Robin Wright een grotere aanslag op zijn leven dan zijn beslissing om naar Haïti te vertrekken. "Het feit dat ik niet in staat ben geweest mijn zoon in een compleet gezin te laten opgroeien, heeft een veel grotere impact op me gehad."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren