logo songteksten.net

Wesley Klein gekozen tot nieuwkomer van 2010

(Novum) - Wesley Klein heeft de laatste 100% NL Award van 2010 in de wacht gesleept. De zanger won de prijs voor nieuwkomer van het jaar. "Dit is een heel mooi begin van 2011", reageerde de Popstars-winnaar.

Klein wist Caro Emerald net voor te blijven. De voormalige betontimmerman uit Leiderdorp kreeg 22,3 procent van de ruim zevenduizend stemmen. Emerald strandde op de tweede plek met 21,8 procent van de stemmen. Het duo Jurk!, bestaande uit Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, behaalde de derde plek met twaalf procent.

"Ik ben onwijs blij dat de luisteraars mij hebben gekozen", jubelde Klein. "Ik ga mijn best doen mooie muziek te blijven maken." De 22-jarige zanger won in januari vorig jaar de SBS-talentenjacht Popstars. Zijn eerste single You Raise Me Up betekende Kleins eerste nummer 1-hit. Na zijn debuut besloot Wesley Nederlandstalig te gaan zingen.

Naast Wesley Klein vielen ook Marco Borsato, Nick & Simon en Ilse DeLange deze week in de prijzen bij de 100% NL Awards. Caro Emerald, die voor alle categorieën genomineerd was, bleef met lege handen achter.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren