logo songteksten.net

Jermaine Jackson vast in Burkina Faso

(Novum) - Jermaine Jackson wordt momenteel vastgehouden in het Afrikaanse land Burkina Faso. De muzikant komt de hoofdstad Ouagadougou niet uit omdat zijn paspoort is verlopen.

Het reisdocument van Jackson verliep tijdens zijn reis. Zoals het ernaar uitziet kan de muzikant voorlopig ook geen nieuw paspoort aanvragen, meldt de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. De oudere broer van Michael Jackson werd in mei 2008 namelijk door de rechter tot alimentatie verplicht.

De 56-jarige Jackson moest de moeder van zijn kinderen drieduizend dollar per maand betalen, maar weigerde dat vanaf het begin. De muzikant is zijn ex daarmee meer dan negentigduizend dollar verschuldigd. Volgens een wet van de staat Californië mag iemand die verzuimt een toegewezen alimentatieplicht van meer dan 2500 dollar te betalen, niet in aanmerking komen voor een nieuw paspoort tot het verschuldigde bedrag is betaald.

Normaalgesproken regelt een ambassade in geval van een verlopen paspoort tijdelijke papieren om een vlucht naar eigen land te kunnen boeken. Het is nog onduidelijk of de Amerikaanse ambassade wel in actie komt als Jackson blijft weigeren de alimentatie te betalen. Enkele maanden geleden zei Jackson nog compleet blut te zijn en zich te moeten zien redden met een inkomen van 1100 dollar per maand.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren