logo songteksten.net

Band of Brothers-veteraan Dick Winters (92) dood

(Novum/AP) - Majoor Richard 'Dick' Winters, de man die een belangrijke inspiratiebron was voor de Tweede Wereldoorlogserie Band of Brothers, is op 2 januari overleden. Dat bevestigt een vriend van de oorlogsveteraan maandag. Hij werd 92 jaar en laat een vrouw en twee kinderen achter.

Winters woonde al jaren op een boerderij in Hershey in de staat Pennsylvania, maar stierf in het nabijgelegen Palmyra. Hij is zaterdag in besloten kring begraven. Momenteel worden voorbereidingen getroffen voor een openbare herdenkingsdienst.

Winters maakte als lid van de E 'Easy' Company deel uit van de invasie van Normandiƫ in 1944. Later vocht hij mee tijdens Operatie Market Garden in Arnhem en in de Slag om de Ardennen.

Het verhaal van Easy Company werd verteld in de tv-serie Band of Brothers, naar het gelijknamige boek van Stephen E. Ambrose. Hierin werd Winters gespeeld door de Engelse acteur Damian Lewis, maar was hij zelf ook te zien in enkele interviewfragmenten.

Winters bleef tot in 1951 werkzaam bij de Amerikaanse strijdkrachten, en was tot 1997 gastdocent op de militaire academie West Point. Hij publiceerde in 2006 zijn memoires Beyond Band of Brothers.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren