logo songteksten.net

Raffaëla Paton lijdt onder gelovige familie

(Novum) - Raffaëla Paton vindt het lastig dat zij en haar familie er een totaal andere levensvisie op nahouden. Raffaëla's moeder is strenggelovig, maar de The Voice of Holland-kandidaat kon zich niet langer vinden in de levenswijze van Jehova's Getuigen.

Op haar twaalfde bekeerde de Idols-winnares zich tot het geloof. "Als ik toen 'nee' had gezegd, was er nu niets aan de hand geweest. Maar ik liet me dopen en dan beloof je trouw te zijn aan de kerk", vertelt de 27-jarige zangeres in tijdschrift Grazia. "Wat weet je nou op je twaalfde? Ik voelde de druk vanuit mijn familie, hoe graag mijn moeder het wilde."

Toen Raffaëla de invloed van de kerk thuis aan de kaak stelde, concludeerde ze dat haar moeder het geloof boven haar kinderen verkoos. "De grondvesten waarop mijn leven was gestoeld, begonnen te schudden." Uiteindelijk koos Raffaëla ervoor om bij haar vader te gaan wonen. Met haar moeder heeft ze mondjesmaat contact.

Raffaëla, inmiddels moeder van dochter Beautifull Hope, zet haar negatieve ervaringen het liefst om in iets positiefs. "Ik neem al mijn levenservaring mee op dat podium en gooi alle pijn eruit. Dat is zo lekker van zingen. Het is net therapie."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren