logo songteksten.net

Vervolging voor arts Michael Jackson

(Novum/AP) - Conrad Murray wordt vervolgd voor de dood van Michael Jackson. Een rechter besliste dinsdag dat er genoeg bewijs is tegen de lijfarts van de King of Pop. Jackson stierf op 25 juni 2009 op 50-jarige leeftijd na een overdosis van het narcosemiddel propofol.

De afgelopen week werden 35 getuigen ondervraagd, onder wie personeel van Jackson en medische experts. Twee artsen verklaarde onder meer dat Murray buiten de medische grenzen heeft gehandeld door Jackson propofol toe te dienen, maar daarbij niet de gewenste zorg te bieden.

De 57-jarige Murray blijft volhouden onschuldig te zijn. Het team van de verdachte beweert dat Jackson zichzelf de propofol toediende, maar zelfs in dat geval, zo stellen de getuigende artsen, ligt de fout bij de lijfarts.

De rechter willigde eveneens een wens van de medische tuchtraad in Californië in om Murray uit zijn ambt te zetten. De arts heeft praktijken in Houston en Las Vegas.

De familie van Jackson is blij met de vervolging. "Ik ben tot nu toe blij", zei Michaels zus Janet na afloop van de zitting. Broer Randy toonde zijn tevredenheid door een vredeteken in de lucht te maken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren