logo songteksten.net

Verlinde en Borsato brengen basisschoolmusical

(Novum) - Albert Verlinde en Marco Borsato hebben samengewerkt aan een musical voor kinderen uit groep acht. De twee onthulden hun gezamenlijke project woensdag in Theater Carré. Voor Kids Gaat de Zon Op is een educatieve musical over oorlogskinderen.

Borsato zet zich al jaren in voor oorlogskinderen via de stichting War Child. De zanger liep al een tijdje rond met het idee om een dergelijke musical te produceren, maar kreeg het project niet van de grond. Toen hij Albert Verlinde tegen het lijf liep en hem zijn plan voorlegde, was de musicalproducent meteen enthousiast. Iedereen werkte belangeloos mee aan het project.

"Het sluit naadloos aan op de belevingswereld van de kinderen van nu, want je wordt eigenlijk een 'oorlogsgame' ingezogen", zegt Borsato voor de camera van Novum Nieuws. Ook Verlinde spreekt vol trots over het project dat War Child koppelt met games. "Ik denk dat kinderen daardoor denken: eindelijk eens een schoolmusical die ergens over gaat."

Scholen kunnen via de website gratis het script, een handleiding en een cd met de liedjes bestellen. Verschillende BN'ers geven op de site tips aan de jonge musicalacteurs in spe. Zo leert Hanna Verboom scholieren hoe ze moeten nepzoenen en geeft Levi van Kempen een online les over tekstbehandeling.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren