logo songteksten.net

Borsato-musical niet welkom op Musical-gala

AMSTERDAM - De musical Sky is woensdag niet welkom op het gala van de Musical Awards. Het was de bedoeling dat de hoofdrolspeelster Lisse Knaapen met componist John Ewbank een lied ten gehore zouden brengen, maar dit gaat niet door. Ook reikt Marco Borsato, één van de initiatiefnemers van de musical, geen prijs uit woensdag.

Robin de Levita, één van de producenten van Sky, bevestigt dit gerucht. "We gingen er al maanden van uit dat we een lied zouden lanceren tijdens het gala", stelt hij. "Twee weken geleden kregen we opeens te horen dat we niet welkom waren. Er zou geen ruimte in het programma meer zijn.” De Levita reageert laconiek: "Het is jammer dat het zo gelopen is, maar we hebben inmiddels een ander programma gevonden om ons project te introduceren.”

Voorzitter Hans van Veggel van de stichting Musical Awards heeft een andere visie op de gang van zaken. “Er zijn strenge reglementen waarin staat hoe lang van tevoren producenten zich voor de show moeten aanmelden”, legt hij uit. “Sky was te laat, zo simpel is het.” Hij kan niet zeggen wanneer de termijn exact is verstreken. “Maar de tijd dat we gewoon een liedje extra konden in plannen ligt ver achter ons. We hebben een strak schema en mogen geen seconde uitlopen van de AVROTROS."

Dat zanger Marco Borsato, toch een flinke publiekstrekker, nu geen acte de presence geeft, doet aan het besluit Sky te weigeren niets af. “We zouden voor niemand een uitzondering maken, dus ook voor Marco niet.” De musical Sky, met liedjes van Borsato en Ewbank, is vanaf half maart te zien in Theater Amsterdam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren