logo songteksten.net

De Staat: nieuw album klinkt nog meer als ons

AMSTERDAM - De Staat brengt op 15 januari het nieuwe album O uit. Het is de eerste plaat die de band van begin tot eind zelf heeft gemaakt. “Dit album klinkt nog meer als ons”, vertelt zanger Torre Florim aan BuzzE.

De vorige albums werden door Florim zelf geproduceerd. Nu voelde de muzikant dat het tijd was om met zijn band het hele proces in eigen hand te houden. Zelf produceren, opnemen en mixen. Je moet het durven, het zelfvertrouwen ervoor hebben, zegt hij. “Er zijn toch een heleboel mensen van je afhankelijk.”

De band verbouwde het oude pand van poptempel Doornroosje in Nijmegen tot studio. “Nu konden we eindeloos uitproberen, opnieuw beginnen en afwerken. Het was voor iedereen een creatief proces en het voelde heel ontspannen.”

Verdomd catchy

De bandleden stonden in de studio in een cirkel te spelen. Die opstelling is een van de redenen waarom de plaat O heet. “Maar O staat ook symbool voor iets wat eeuwig doorgaat, voor tijd. Op dit album staan veel teksten over eindigheid.”

Het is een ‘duidelijk’ album, aldus de zanger. “Een beetje een reactie op de vorige. Deze zit meer op groove, melodie en repetitie. Fans horen weer een nieuwe kant van ons. Ongefilterd, omdat we met z’n vijven live speelden en dat hebben opgenomen. En, al zeg ik het zelf, verdomd catchy.”

Zenuwachtig is Florim niet voor de release. “We draaien al een tijdje mee, dan krijg je steeds minder last van zenuwen. Het voelt als een vierde boek in een reeks. De wereld is geschapen, de karakters zijn duidelijk en nu is het aan ons om er een nieuw verhaal mee te maken.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren