logo songteksten.net

Jubilerend Noorderslag krijgt Erepenning Groningen

(Novum) - Eurosonic Noorderslag heeft de Erepenning van de stad Groningen ontvangen. Het festival, dat jaarlijks in Groningen wordt gehouden, kreeg de onderscheiding ter ere van het 25-jarig bestaan. De jubileumeditie van Eurosonic Noorderslag ging woensdag van start.

Het gemeentebestuur van Groningen kent de Erepenning toe wegens 'uitnemende verdiensten aan de Groninger samenleving'. Burgemeester Peter Rehwinkel reikte de onderscheiding donderdagavond uit.

Eurosonic Noorderslag heeft volgens het bestuur bijgedragen aan de internationale culturele profilering van Groningen. "De stichting Eurosonic Noorderslag was de afgelopen 25 jaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een internationaal spraakmakend en gezaghebbend festival", laat het bestuur weten.

De Erepenning van de stad Groningen is in 1940 ingesteld ter gelegenheid van het negenhonderdjarig bestaan van de stad. Eerdere ontvangers zijn onder meer voormalig FC Groningen-trainers Ron Jans en Jan van Dijk.

Op de openingsavond van Eurosonic Noorderslag werden al de European Festival Awards uitgereikt. De Nederlandse festivals Amsterdam Dance Event en Eurosonic Noorderslag zelf maakten kans op de titel Best Indoor Festival, maar konden hun nominatie niet verzilveren. De titel ging uiteindelijk naar het Duitse Rolling Stone Weekender.

Andere titels die werden toegekend waren onder meer die voor het beste grote, middelgrote en kleine festival. Deze gingen respectievelijk naar het Poolse Heineken Open'er Festival, Ierse Electric Picnic Music & Arts Festival en het Poolse 5 Tauron Nowa Muzyka Festival.

De Festival Awards vonden voor de tweede keer plaats. Fans konden via internet op hun favoriet stemmen. Een vakjury reikte onder meer een Lifetime Achievement Award uit. Deze ging naar Leif Skov, een van de oprichters van het Deense Roskilde Festival.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren