logo songteksten.net

Nieuwe album Bowie naar Britse hitnotering

LONDEN - Nog voor zijn overlijden bekend werd, bleek David Bowie met zijn nieuwe album Blackstar op weg naar een nummer 1-notering in Groot-Brittannië. Het album kwam vrijdag uit, op de verjaardag van de zanger en stijlicoon, maar deze week zal het al de eerste plek hebben veiliggesteld.

Volgens een verklaring van de verspreider van de Britse hitlijst had de release maandag een ruime voorsprong genomen. Verkoopcijfers sinds het bekend worden van zijn overlijden zijn daar nog niet in meegerekend.

Op de website van de Britse tak van Amazon is Blackstar momenteel de nummer 1-bestseller. Apple iTunes zei dat een verzamelalbum met Bowies grootste hits maandag bij de vijf best verkochte albums stond. Wereldwijd werd reikhalzend uitgekeken naar het eerste album in drie jaar dat de Britse artiest heeft afgeleverd.

Bij Bol.com is de verkoop van de nieuwe cd van David Bowie maandag bijna verdrievoudigd vergeleken met de dag van lancering afgelopen vrijdag en de dagen daarvoor toen de cd gereserveerd kon worden. "Ook opvallend is dat oudere David Bowie-albums, dvd’s en boeken vaker dan normaal worden aangeschaft. We kunnen ons voorstellen dat mensen hem hiermee willen eren en herinneren'', aldus de zegsvrouw van de webwinkel.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren