logo songteksten.net

Stichting BREIN nu zelf voor de rechter

Een aantal internetproviders zijn een bodemprocedure begonnen tegen rechtenstichting BREIN. Reden voor de bodemproced
ure is de manier waarop de stichting persoonsgegevens van de klanten van de internetproviders proberen te bemachtigen.

Afgelopen woensdag maakte de stichting bekend via een kort geding klantgegevens van Planet Internet, @Home, Chello, Tiscali en Wanadoo zal proberen los te krijgen, om hierna 42 personen aan te kunnen pakken. Een woordvoerder van Chello verklaarde dat in hun ogen de kwestie te fundamenteel is om in een kort geding te behandelen. De provider hoopt dat door de bodemprocedure het kort geding wordt uitgesteld, omdat het geen spoedeisende zaak is. Woordvoerder Tim Kuik van BREIN is het daar uiteraard niet mee eens: "Het gaat om mensen die veel muziek aanbieden. Daardoor lijden wij schade.".

De stichting is ondertussen ook onder vuur komen liggen van verschillende weblogs. Weblogs GeenStijl, VKMag en ReteCool roepen hun lezers op om Stichting BREIN een standaardbrief te sturen. Door deze brief wordt Stichting BREIN op grond van de Wet Bescherming Persoongegevens verplicht om binnen 4 weken duidelijk te maken of ze gegevens over de afzender van de brief hebben verzameld. Technisch gezien zal stichting Brein hierop ontkennend moeten antwoorden omdat alleen ipadressen en geen namen bekend zijn. Als dan in de toekomst blijkt dat ze gegevens hebben, wordt stichting BREIN op die manier in verlegenheid gebracht. Tim Kuik maakt zich niet veel zorgen over de actie.
"Ons beleid is dat je een met redenen omkleed verzoek moet sturen als je wilt weten of je in ons databestand voorkomt". De stichting zal een standaardbrief terugsturen waarin wordt verzocht om legitimatie en zal de stichting administratiekosten in rekening brengen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren