logo songteksten.net

Trijntje vindt discussie over album prima

(Novum) - Trijntje Oosterhuis vindt het prima dat de manier waarop ze haar nieuwe album presenteert discussie oproept. Haar nieuwe cd Sundays in New York wordt zaterdag gratis verspreid bij het AD. De zangeres, die net een operatie achter de rug heeft, vond de reacties vanuit de entertainmentindustrie eigenlijk heel logisch.

Oosterhuis kreeg naar eigen zeggen vooral positieve reacties op de actie. "De enige hoorbare kanttekening kwam van de entertainmentwinkels. En dat is best een begrijpelijke en voorspelbare reactie. Er is discussie en dat is goed", zegt de zangeres tegen Novum Nieuws.

"De aandacht die er voor is, vind ik prima omdat het wel direct duidelijk maakt dat de muziekwereld in beweging is en er door alle betrokkenen wordt gezocht naar manieren om muziek wereldkundig te maken", vindt Oosterhuis. "Ik ben vooral heel erg blij met het album dat ik heb kunnen opnemen in Los Angeles. Een big band album bij het label Blue Note uitbrengen is iets dat ik altijd al wilde."

"Dat dit album nu ook meteen in deze gigantische oplage wordt verspreid, is leuk en een interessant experiment." Maar het doel ligt voor de zangeres bij het creatieve proces van muziek maken. "Als je als artiest iets af hebt, wil je het graag snel wereldkundig maken, dat is niet altijd verstandig maar wel menselijk. Ik voel me ook een klein beetje vereerd dat ik de eerste artiest in Nederland ben die op deze manier in een keer 750 duizend cd's kan verspreiden."

Oosterhuis zou het leuk vinden als een nieuw publiek op deze manier haar muziek ontdekt. "Doordachte marketing kan het makkelijker maken voor mensen om gewezen te worden op het bestaan van muziek, maar als het oninteressante muziek is, schiet dit alles zijn doel voorbij. Met deze hoge oplage krijgen in elk geval heel veel mensen de kans om eens echt te luisteren, maar het hoeft natuurlijk niet."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren