logo songteksten.net

Matthew Perry nerveus voor première West End

LONDEN - Friends-ster Matthew Perry is behoorlijk nerveus, want eind deze week gaat zijn zelfgeschreven toneelstuk in première op West End in Londen. Het stuk met de titel The End of Longing speelt zich af in Los Angeles en vertelt het verhaal over vier gebroken mensen die hunkeren naar liefde.

''Ik ben bang voor de reacties van het publiek op iets wat ik zelf geschreven heb'', zegt Matthew tegen de BBC. ''Ik heb nooit eerder zelf iets geschreven. Ik schreef altijd samen met een partner. Ik besloot om het zelf eens te proberen en ben gewoon begonnen. Toen kwamen er monologen uit die me deden beseffen dat ik bezig was met een toneelstuk. Ik schreef maar door en ik schreef maar door, totdat ik klaar was."

Matthew Perry zegt dat hij tien dagen nodig had voor de basis, maar dat hij daarna een jaar bleef schaven aan de teksten totdat hij tevreden was. In het interview met de BBC vertelt Matthew ook dat hij regelmatig te vinden was bij de schrijvers van Friends, de comedy waarin hij jarenlang de rol van Chandler Bing speelde. ''Als enige van de cast was ik graag in de ruimte met de schrijvers. Ik was er benieuwd naar."

Dronkaard

Het gaat over een dronkaard, een prostituee, een neurotische en verslaafde vrouw en een domoor. Die ontmoeten elkaar in een bar in Los Angeles. Perry speelt op het toneel een dronkaard, maar hij benadrukt dat het toneelstuk beslist niet autobiografisch is. ''Het personage dat ik speel is een overdreven versie van mezelf. We bewandelden dezelfde weg. Maar de manier waarop hij drinkt en stopt met drinken is heel anders dan hoe het mij ging."

Het stuk is tot 14 mei te zien in het Playhouse Theatre in Londen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren