logo songteksten.net

Jurylid Hind laat zich verrassen door 3JS

(Novum) - Hind Laroussi laat zich tijdens het Nationaal Songfestival verrassen door de act van de 3JS. De zangeres neemt dit jaar naast René Froger, TROS-dj Daniël Dekker en 3FM-dj Annemieke Schollaardt plaats in de jury van het liedjesevenement. "Het belangrijkste is de kwaliteit van de liedjes."

Hind, die net als de rest van Nederland pas op 30 januari te horen krijgt welke nummers de 3JS voor het Songfestival hebben geschreven, luistert vooral naar welk liedje blijft hangen. "Als je naar de laatste jaren kijkt, zie je toch dat de vrolijke liedjes hoog eindigen. Een nummer moet een catchy tune hebben en blijven hangen bij de kijkers", vertelt Hind aan Novum Nieuws.

Hoewel Hind de kwaliteit van de liedjes het belangrijkste vindt, is ze ook nieuwsgierig naar de act van de drie Volendammers. "Ik laat me verrassen door het entertainment, ik ben benieuwd naar hoe de 3JS de nummers brengen." De zangeres heeft veel respect voor de drie heren. "Ze zijn heel muzikaal, puur en oprecht. Het zijn echt muzikanten in hart en nieren."

Hind werd benaderd door de TROS met de vraag of ze plaats wilde nemen in de jury. "Dat vond ik erg leuk, maar ik had het niet verwacht. Ik ben niet het type dat mensen zal bekritiseren." Laroussi vertegenwoordigde Nederland in 2008 met het nummer Your Heart Belongs to Me. "Waarschijnlijk hebben ze me gevraagd omdat ik zelf heb meegedaan."

De zangeres vindt het leuk dat ze invloed heeft op welk nummer naar het Eurovisie Songfestival gaat. De 3JS schreven vijf nummers voor het Nationaal Songfestival, maar slechts een liedje gaat mee naar Duitsland. Vorig jaar twijfelde Pierre Kartner lang tussen welke act hij naar het liedjesfestijn wilde sturen. "Dat soort toestanden voorzie ik niet", zegt Hind. "Ik denk dat alle juryleden met hetzelfde doel meewerken. Ik verwacht juist veel gezelligheid."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren