logo songteksten.net

Lies Visschedijk geniet van afwisseling

(Novum) - Lies Visschedijk vindt het heerlijk dat ze in staat is om acteren op toneel af te wisselen met acteren voor film en tv. "Ik vind de afwisseling tussen die twee geweldig", zegt de 37-jarige actrice tegen Novum Nieuws.

Voor haar nieuwste project gaat ze weer het toneel op. De voorstelling Expats, over de generatie die opgroeide in de jaren tachtig, beleeft donderdag haar première in de Amsterdamse Stadsschouwburg. "Iedereen van die generatie kan zich er in herkennen", zegt Visschedijk. "Het stuk is gewoon ontzettend goed geschreven en ik vind het geweldig om weer in een grote, ouderwetse zaal te spelen."

In de zwartgallige komedie Expats staat ze tegenover goede vriend Daan Schuurmans. "We kennen elkaar al heel erg lang en die chemie was meteen al heel erg prima", zegt de actrice die ook al naast de acteur was te zien in de film Briefgeheim.

In maart verschijnt de Gooische Vrouwen-film, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie waarin Visschedijk de rol van Roelien vertolkt. "Het is lastiger om het verhaal te vertellen, want een film heeft natuurlijk een hele andere spanningsboog dan een serie", zegt ze over de vertaling naar het witte doek. Desondanks omschrijft ze de opnamen als 'een feest'.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren