logo songteksten.net

The Voice of Holland neemt hitlijst over

(Novum) - De vier finalisten van The Voice of Holland vieren deze week hoogtij in de Single Top 100. Favoriet Ben Saunders scoort zijn derde nummer 1-hit. Zijn eerste eigen single Kill for a Broken Heart stoot Jan Smit van de troon.

Ook de eerste eigen nummers van Saunders' concurrenten Leonie Meijer, Kim de Boer en Pearl Jozefzoon zijn de afgelopen week massaal gekocht. Voor elke verkochte single krijgen de finalisten vrijdagavond tijdens de finale twee extra publieksstemmen. Meijer staat met Lost in Yesterday op de derde plek, De Boer volgt met Change op nummer vier en Jozefzoon maakt de top vijf compleet met You Must Really Love Me.

Alleen Jan Smit weet zich staande te houden tussen het geweld van The Voice of Holland. De Volendammer staat met Niemand Zo Trots Als Wij op de tweede plek. Smit kreeg vrijdagochtend een platina plaat voor het nummer dat hij vlak na de geboorte van zijn dochtertje Emma schreef.

Het debuutalbum van Caro Emerald, dat al bijna een jaar in de hoogste regionen van de Album Top 100 verkeert, is niet langer de best verkochte plaat van Nederland. Die eer komt deze week toe aan Bruno Mars, die onlangs zijn debuutplaat Doo-Wops & Hooligans lanceerde. Op het schijfje van Mars, die vrijdagavond de finale van The Voice of Holland opent, staan onder meer de hits Just the Way You Are en Grenade.

Emerald zakt met Deleted Scenes from the Cutting Room Floor naar de tweede plek, het nieuwe album van de Britse indieband White Lies komt binnen op de derde positie. Ook in de Album Top 100 zijn de kandidaten uit The Voice of Holland terug te vinden. Met hun verzamelalbum The Songs staan ze deze week op de vierde plek. De plaat van coaches Nick & Simon, Fier, maakt de top vijf compleet.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren