logo songteksten.net

Kerk van Cyprus bedankt Boy George

(Novum/AP) - De orthodox-christelijke Kerk van Cyprus heeft Boy George bedankt voor het teruggeven van een icoon. De 49-jarige zanger, die het werk in 1985 kocht van een kunsthandelaar zonder de herkomst te kennen, overhandigde het schilderij met de afbeelding van Christus dinsdag aan bisschop Porfyrios.

"Hiervoor had ik geen idee wie Boy George was", reageerde de bisschop. "Hij was meteen bereid om het icoon terug te geven." De kerk werd door een kunstkenner geattendeerd op het kunstwerk nadat Boy George in de TV Show van Ivo Niehe te zien was met het icoon.

De leider van de Kerk van Cyprus, aartsbisschop Chrysostomos II, gaf de zanger een pluim voor zijn handelen. "Toen hij hoorde dat het icoon was gestolen, deed hij het juiste en gaf hij het terug aan de kerk", sprak de bisschop donderdag. "Daarvoor bedanken we hem. Als hij ooit naar Cyprus komt, zullen we hem welkom heten."

Na de invasie van het noorden van Cyprus door Turkije in 1974 werden duizenden religieuze werken geroofd uit Grieks-Cypriotische kerken. Die proberen de verkochte werken actief terug te krijgen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren