logo songteksten.net

Voor dj Paul Kalkbrenner is muziek als wijn

AMSTERDAM - Paul Kalkbrenner vergelijkt zijn muziek met wijn. "Je moet het soms even laten liggen", zegt de Duitse dj en producer in een interview met FaceCulture.

Zijn eigen nummers laten liggen, kon Paul pas bij zijn vierde album 7, dat vorig jaar verscheen. "Mijn vorige platen zette ik in drie maanden in elkaar, en dan toerde ik ook nog in die periode. Ik kende de songs van 7 zo goed, dat ik er in bed met mijn ogen dicht nog aan kon werken. Er gaat veel tijd overheen voordat songs vrienden worden waar je alles van weet."

Kalkbrenner, die op 19 augustus op Lowlands staat, is trots dat hij zijn eigen nummers kan draaien tijdens zijn sets. "Veel jonge dj's draaien alleen platen van andere mensen, soms hoeven ze die niet eens meer te mixen. Ik presenteer mijn eigen songs elke dag weer met een andere aankleding. Optreden is voor mij echt hard werken."

Met de huidige laptopgeneratie heeft Paul dan ook niet veel op. "Als de plaat draait, kunnen ze gaan zwaaien. Ik doe zoveel tijdens een optreden dat ik soms vergeet om naar het publiek te kijken." De Duitser heeft zijn werkwijze nauwelijks aangepast sinds de jaren negentig. "Ik gebruik synthesizers en drummachines die ik live bespeel. Bijna niemand werkt meer zo."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren