logo songteksten.net

Australisch museum eert Heath Ledger met expositie

(Novum) - Een museum in Australië komt met een expositie die in het teken staat van Heath Ledger. De acteur, die down under werd geboren, overleed in 2008 op 28-jarige leeftijd als gevolg van verkeerd medicijngebruik.

Het Western Australian Museum werkt nauw samen met de familie van Ledger om een tentoonstelling te creëren die zo goed mogelijk het leven van de acteur overbrengt. Onder meer de Oscar die hij postuum won voor zijn vertolking van de Joker in The Dark Knight is te bezichtigen. Ook het kostuum dat hij droeg in de film en het dagboek dat hij bijhield tijdens zijn ontwikkeling van het personage komen naar het museum.

"Naast verhalen uit zijn jeugd en het begin van zijn carrière, toont de expositie zijn aspiraties als regisseur, door hem gemaakte videoclips en zijn vaardigheden als schaakspeler en fotograaf", laat de Australische minister van Cultuur weten in een aankondinging van de expositie 'van wereldklasse' over de filmster. De expositie wordt volgend jaar geopend.

Ledger overleed op 22 januari 2008, terwijl hij werkte aan de film The Imaginarium of Doctor Parnassus. Het restant van zijn rol werd overgenomen door Johnny Depp, Jude Law en Colin Farrell. Ledger is het bekendst van zijn vertolking van de schurk Joker in de Batman-film The Dark Knight en een homoseksuele cowboy in Brokeback Mountain.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren