Maan en Gers Pardoel maken muziek in de klas

Door ANP, donderdag 31 maart 2016 09:42, views: 14, bron: ANP

AMSTERDAM - Maan, Giovanca, Gers Pardoel, Benjamin Herman, Krystl en Kenny B doen mee aan Meer muziek in de klas, een wedstrijd die voor meer muziekonderwijs op basisscholen moet zorgen. De zes artiesten gaan naar optredens en bezoeken scholen om deelnemende klassen extra aan te moedigen en tips te geven.

Gers heeft zin om de kinderen iets bij te brengen. "Op jonge leeftijd op allerlei manieren muziek leren maken daar ben ik een groot voorstander van", zegt de rapper.

Erevoorzitter van Meer muziek in de klas is koningin Máxima. Zij riep vorige maand in een videoboodschap scholen op om mee te doen. Inmiddels hebben bijna tweehonderd scholen zich ingeschreven. In juni mogen uiteindelijk 100 tot 120 klassen auditie doen. Dertig klassen mogen daarna door naar de volgende ronde en hun muziek laten horen in het kinderprogramma De BZT Show.

De deelnemende artiesten en de kijkers selecteren vervolgens welke tien klassen uit gaan maken van de BZTband XXL. Deze band treedt op tijdens een kerstgala in theater Carré.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten