logo songteksten.net

Jan Smit levert commentaar op Songfestival

(Novum) - Jan Smit neemt dit jaar de liedjes van het Eurovisie Songfestival onder de loep. De 25-jarige zanger reist in mei af naar Duitsland, waar hij naast TROS-dj Daniƫl Dekker het liedjesfestijn voorziet van commentaar. Dat maakte Jans manager Jaap Buys woensdag bekend.

"Jan wordt medecommentator in Duitsland", vertelde Buys tijdens de radioshow Gouden Uren. "Daar heb je dan dus de 5JS: Jan, Jaap en Jaap van de 3JS en Jan en ik." Smit neemt het stokje over van Cornald Maas, die vorig jaar werd ontslagen door de TROS omdat hij kritisch twitterde over Sieneke.

Of Smit ook volgend jaar commentaar levert bij het Eurovisie Songfestival, is nog niet duidelijk. "We kijken eerst hoe dit jaar gaat", laat een woordvoerder van de TROS weten. "Dit jaar was de keus voor Jan logisch. Hij is TROS-presentator, kent de 3JS goed en kan makkelijk naar Duitsland afreizen. Volgend jaar zien we wel weer."

De Volendammer, die in november vader werd, is niet betrokken bij het Nationaal Songfestival. Dat wordt zondag gepresenteerd door zijn ex, Yolanthe Sneijder-Cabau. De afgelopen twee jaar mocht Yolanthe tijdens het Eurovisie Songfestival de punten namens Nederland uitdelen. Of ze dat ook dit jaar gaat doen, is nog niet bekend.

Jan Smit moet zich momenteel koest houden wegens een poliep op zijn stembanden. Smit ging maandag onder het mes in Rotterdam, maar moet de komende twee tot drie maanden stemrust houden. "Jan is erg stil, maar dat is ook wel eens lekker", vertelde manager Buys. "Hij kan uren ouwehoeren, dus het is wel eens lekker als hij niets zegt."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren