logo songteksten.net

Sony kondigt opvolger PSP aan

(Novum) - Games kunnen op verschillende manieren gespeeld worden op de donderdag door Sony aangekondigde NGP-spelcomputer. Het draagbare apparaat lijkt op de PSP, maar beschikt onder andere over een aanraakscherm, twee analoge sticks, een bewegingssensor, een OLED-beeldscherm en een 3G-internetverbinding. Sony wil de NGP, een afkorting voor Next Generation Portable, dit najaar uitgeven.

Het besturen van de games kan via de bewegingssensor, maar ook via de analoge sticks of het OLED-aanraakscherm. Sony wil de keuze aan de speler laten. Aan de achterkant van de NGP zit een aanraakinterface. Deze is even groot als het aanraakscherm, namelijk 12,7 centimeter in doorsnede.

Dankzij de 3G- of wifi-verbinding kunnen NGP-bezitters zien welke spellen gespeeld worden in de buurt, maar ook de topscores voor games zien. Niet alleen zorgt deze functie voor competitie, ook kunnen spellen gebruikmaken van de mogelijke connectie. Zo kunnen topscores van andere gamers in de buurt opgevraagd worden.

NGP gebruikt Sony's bestaande Playstation Netwerk. Zo kunnen gamers via een dienst genaamd Live Area reageren op gameprestaties van vrienden, zoals een topscore of het verslaan van een eindbaas.

Daarnaast ondersteunt de nieuwe spelcomputer Playstation Suite waardoor Playstation-games voor Android-telefoons gespeeld kunnen worden. Ook bestaande downloadbare PSP-titels kunnen gespeeld worden. In de winkel worden games op geheugenkaartjes verkocht.

Diverse gameseries zullen een nieuw spel krijgen op de draagbare spelcomputer. Sony heeft aangekondigd dat bekende spellen als het creatieve avontuur Little Big Planet, de actiegame Uncharted, racespel Wipeout en het Nederlandse schietspel Killzone voor de NGP verschijnen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren