logo songteksten.net

Cyndi Lauper draagt concert op aan LGBT's

RALEIGH - De ene ster na de andere zegt concerten af in North Carolina vanwege een nieuwe controversiƫle wet die transgenders discrimineert. Cyndi Lauper laat haar fans in de staat echter niet in de steek en zal de opbrengsten van haar concert in Raleigh inleveren bij een stichting die zich inzet voor homorechten, vertelt ze aan TMZ.

"Ik denk dat ik het beste de hele dag daar kan besteden om publieke steun te krijgen om de wet ongedaan te maken", vertelt de zangeres die eerder al aangaf niet in de voetsporen te treden van Bruce Springsteen en Ringo Starr. Die twee protesteerden tegen de wet door hun concerten in de staat af te zeggen. Cyndi vindt die houding te passief: "We moeten allemaal ons steentje bijdragen."

Conservatieve politici kregen er onlangs een wet doorheen die helderheid moet scheppen over het absolute verschil tussen dames- en heren-wc's. Nu is bepaald dat het geslacht ten tijde van de geboorte bepalend is en dat is een klap in het gezicht van transgenders. Ook lieten verschillende beroemdheden de laatste tijd van zich horen vanwege een nieuwe wet in de staat Mississippi, die middels vastgelegde religieuze vrijheden discriminatie tegen homoseksuelen mogelijk maakt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren