logo songteksten.net

Jennifer Hudson in Hairspray Live

LOS ANGELES - De Amerikaanse actrice en zangeres Jennifer Hudson en acteur Harvey Fierstein spelen beiden een hoofdrol in de live-versie van de musical Hairspray die de Amerikaanse omroep NBC op 7 december gaat uitzenden. Harvey Fierstein schrijft ook mee aan het script, meldde NBC maandag.

Hairspray speelt zich af in Baltimore in 1962 en is gebaseerd op de gelijknamige film van regisseur John Waters uit 1988. Hairspray vertelt het verhaal van de zwaarlijvige Edna Turnblad (Harvey Fierstein) en haar mollige dochter Tracy, die als danseres weet door te breken in een dansensemble van de tv-show The Corny Collins Show, waarin het verschil tussen zwart en wit nog erg aanwezig is. Tracy ontpopt zich als verwoed voorvechtster van de rechten van de onderdrukte zwarte Amerikanen.

Jennifer Hudson speelt de rol van het personage Motormouth Maybelle, de presentatrice van Negro Day, dat is een onderdeel van The Corny Collins Show. Harvey Fierstein is bekend met de rol van Edna Turnblad, hij won er in 2003 een Tony Award mee.

NBC bracht eerder versies van de musicals Sound of Music, Peter Pan en The Wiz op televisie.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren