logo songteksten.net

Pauze Gaslight Anthem kans voor Brian Fallon

AMSTERDAM - Met The Gaslight Anthem is het voorlopig even klaar, maar zanger Brian Fallon is niet van plan stil te gaan zitten. Onlangs bracht hij zijn eerste soloplaat, Painkillers, uit en tegen FaceCulture zegt de Amerikaan dat het kunnen maken van het album 'een geschenk uit de hemel is'

"Ik had opeens niks te doen en dacht: het is nu of nooit. Straks is er misschien geen tijd meer", aldus Brian. De afgelopen jaren heeft hij het in ieder geval behoorlijk druk gehad met The Gaslight Anthem. Met de band ging hij van albumrelease naar wereldtour, om vervolgens de studio weer in te duiken. En dat dan bijna tien jaar op rij. Afgelopen jaar besloot de band er voorlopig even een punt achter te zetten en dat bood Brian kansen.

Op de soloplaat wijkt Brian, die door zijn kenmerkende stemgeluid geregeld 'de zoon van Bruce Springsteen' wordt genoemd, af van wat hij normaal met The Gaslight Anthem doet. Het is allemaal wat zachtaardiger en wat kleiner. "Voor de band moet er veel opwinding en intensiteit in een song zitten. Het moet groots zijn en live knallen. Solo kan ik meer introspectief spelen en focussen op verhalende nummers."

Brian stond op 13 april in de Amsterdamse Melkweg. In augustus is hij weer in de buurt te bewonderen. In augustus staat hij op Pukkelpop in Belgiƫ.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren