logo songteksten.net

Wibi Soerjadi eist nieuwe vleugel in Carnegie Hall

(Novum) - Wibi Soerjadi nam geen genoegen met het materiaal dat hem te wachten stond in Carnegie Hall. De 40-jarige pianist gaf donderdag een concert in de beroemde concertzaal in New York, maar de vleugel en de pianokruk voldeden niet aan Soerjadi's eisen.

"De twee vleugels die Carnegie Hall heeft, vond ik te vlak", vertelt de pianist aan De Telegraaf. Daarop ging Soerjadi op pad om een geschikt instrument te vinden. "Uiteindelijk vond ik in een vleugelwinkel een die kan fluisteren, schreeuwen en lachen. Dus alles wat ik wil kunnen met een vleugel."

Maar de piano was niet het enige object dat niet aan Wibi's criteria voldeed. "Omdat ik niet zo lang ben, had een pianokrukje nodig van slechts 41 centimeter hoog. In eerste instantie was dat nergens te vinden. Maar op het moment dat we de zaag ter hand wilden nemen, zagen we in de solistenkamer gelukkig een krukje dat voldeed aan onze eisen."

De veeleisendheid van Wibi bleek wel haar vruchten af te werpen. "Vijf staande ovaties is zelfs voor New York uniek. In Nederland mag een staande ovatie dan heel gewoon zijn, hier is dat uitzonderlijk. En tussen de delen van Amor & Psyche door heb ik grote Amerikaanse mannen gewoon zien huilen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren