logo songteksten.net

Spice girls niet welkom op Live 8

De organisatoren van Live 8, de opvolger van het historische concert uit 1985, hebben bekend gemaakt wat ze precies van plan zijn. Er zullen op 2 juli 5 concerten plaatsvinden, in Londen, Parijs, Berl
ijn, Rome en Philadelphia. De concerten zijn een paar dagen voor de G8 top om aandacht te vragen voor armoede in ontwikkelingslanden.

De locatie van de concerten zijn door Bob Geldof, de drijvende kracht achter Band Aid en Live Aid campagnes tegen honger in Afrika, ook al bekend gemaakt. Het concert in Londen is in Hyde Park, het concert in Parijs is bij de Eiffeltoren, het concert in Berlijn is bij de Brandenburger Tor, het concert in Rome is in Circus Maximus. Waar het concert in Philadelphia zal plaatsvinden is nog niet bekend. Toegang tot de concerten is gratis.

Er treden verschillende artiesten op om het publiek te vermaken. Een groep die in ieder geval niet op zal treden zijn de Spice Girls. Eerder werd bekend dat ze waarschijnlijk tijdens Live 8 gingen optreden, maar dit is gisteren tegen gesproken door de organisatie. De organisatie is van mening dat de muziek van de Spice Girls de serieuze politieke boodschap over armoede in de wereld onderuit haalt. De baas van de BBC zegt verder dat, behalve dat er te weinig tijd is voor de Spice Girls, de groep te onbenullig is om een optreden te verzorgen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren