logo songteksten.net

The White Stripes houden ermee op

(Novum/AP) - The White Stripes zijn uit elkaar. Jack en Meg White kondigden woensdag het afscheid van de rockband aan, die ruim dertien jaar bestond.

De twee bandleden, die zich lange tijd voordeden als broer en zus, maar in werkelijkheid een paar jaar getrouwd waren, hebben geen onenigheid of gezondheidsproblemen. "We zijn niet uit elkaar vanwege verschillende inzichten of een gebrek aan motivatie om door te gaan", valt te lezen in een verklaring. "Er zijn allerlei redenen, maar ze willen vooral dat alles wat mooi en goed is aan de band, herinnerd wordt."

The White Stripes werd in 1997 opgericht in Detroit. Jack White, zanger en gitarist, fungeerde als voorman, terwijl Meg de drums bespeelde. De doorbraak van het duo kwam rond de eeuwwisseling met de albums White Blood Cells en Elephant, waarvan het nummer Seven Nation Army uitgroeide tot een hit. De laatste plaat van The White Stripes was Under Great White Northern Lights, een livealbum dat vorig jaar uitkwam. Het rockduo maakt geen nieuwe muziek meer, maar komt wel met niet eerder uitgebracht materiaal.

Jack White zei vorig jaar in een interview dat het 'enorm moeilijk' was om deel uit te maken van de band. "Als het ooit makkelijk wordt om een White Stripes-show te doen, moeten we ermee stoppen. Het is altijd lastig, maar daardoor ben ik wel in staat om mooie dingen te creƫren."

Jack en Meg bedankten verder hun fans. "The White Stripes zijn niet meer van Jack en Meg. Ze zijn nu van jullie en je mag ermee doen wat je wil", reageren de twee. "Het mooie van muziek is dat het voor altijd kan voortduren. Bedankt dat jullie deze ervaring wilden delen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren