logo songteksten.net

Van der Steur wil hulp van Typhoon

DEN HAAG/ZWOLLE - Justitieminister Ard van der Steur wil hulp van Typhoon. De rapper die maandag door de politie staande werd gehouden om de combinatie leeftijd, dure auto en huidskleur zou volgens de minister prima kunnen helpen bij een campagne bij de politie tegen racisme. De artiest is immers geliefd bij de politie, weet de bewindsman. Contact is er nog niet geweest.

Hij noemde de excuses die de politie inmiddels aan Typhoon heeft aangeboden 'op zijn plaats'. Hij wees erop dat agenten snel beslissingen moeten nemen in moeilijke situaties. Ze kunnen niet rustig te tijd nemen om te bedenken wat een actie eventueel kan gaan betekenen. Maar als een handeling achteraf fout blijkt, dan moet er de bereidheid zijn om dat toe te geven en er van te leren. De bewindsman zegt dat er wel naar iemands afkomst wordt gekeken: "Vaak onbewust, soms bewust." Maar stelselmatig zou het probleem niet zijn en het mag ook absoluut niet..

De politie heeft openlijk betreurd dat Typhoon maandag in Zwolle is staande gehouden door twee agenten. Ze wilden hem controleren omdat ze 'de combinatie van de leeftijd en de, in hun ogen, dure auto en de huidskleur verdacht vonden', zo staat in een verklaring van de politie.

De rapper laat via zijn management weten dat hij niet meer wil reageren op het bericht van de politie. Of hij wil ingaan op de vraag van de minister is niet bekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren