logo songteksten.net

Henk Westbroek klaar voor optreden in België

ROTTERDAM - Henk Westbroek en Henk Temming namen als ‘geintje’ een EK-versie op van hun hit België. Hoewel Het Goede Doel niet meer bestaat, zijn de heren wel te porren voor een optreden. “Als ze ons vragen, rijden Henk en ik naar de studio in Brussel”, zegt Westbroek maandag in het AD.

“Vanaf de halve finales zit ik er ook klaar voor. Dan staat er tenminste wat op het spel.” Nu Nederland niet meedoet aan het EK, gaat Westbroek voor België. “Ergens vóór zijn, maakt het EK leuker. En het is een land met aardige mensen. En het eten is beter dan hier.”

Henk en Henk maakte de EK-versie van België voor ING, de sponsor van het Belgische elftal. De heren werden benaderd door ‘een bureau’. “Dat wilde ons 5000 euro betalen als we een nieuwe versie wilden maken. In een kwartiertje hebben we dit gebbetje in elkaar geflanst. Wat schetst mijn verbazing: meer dan 200.000 keer bekeken in drie dagen.”

Niet iedereen kan het grapje van het duo waarderen, volgens Westbroek zijn er ook boze reacties. “Die mensen zeggen dat je als Nederlander niet voor België kunt zijn. Ik krijg steeds meer het idee dat sport niet verbroedert maar verloedert.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren