Rick Astley was muziekindustrie zat

Door ANP, maandag 20 juni 2016 12:57, views: 6, bron: ANP

LONDEN - Rick Astley, vooral bekend van zijn wereldhit Never Gonna Give you up uit 1987, had het helemaal gehad met de muziekwereld. Astley verkocht miljoenen platen en was een paar jaar uiterst succesvol. Als het succes afneemt stopt hij in 1993 op 27-jarige leeftijd met zijn muziekcarrière maar maakt daarna af en toe een korte comeback. Het internetfenomeen 'rickrolling' maakte van Rick Astley de laatste jaren een cultfiguur.

"De muziekwereld is een industrie, daar kunnen sommige artiesten beter mee omgaan dan andere. Ik wilde graag optreden maar daar ging het in de Britse popwereld toen niet om. Als je een plaat had gemaakt kreeg je een jaar vrij van muziek maken om die plaat te promoten. Een paar maanden nadat mijn plaat uit was, had ik overal op nummer 1 gestaan. In plaats van op te treden, stond ik in de grootste tv show van elk land. Of je ook daadwerkelijk goed kon zingen, was niet belangrijk. Het draaide om hits en video’s maken."

Astley (50) is terug met het volledig zelfgeschreven album 50. "Bij het maken van 50 was alles anders", zegt de zanger tegen FaceCulture. "Deze plaat betekent het meest voor me, omdat ik hem helemaal zelf in mijn huisstudio heb gemaakt. Ik liet pas iets aan andere mensen horen als ik honderd procent tevreden was. Toen de muziek af was, ben ik labels gaan benaderen. Niemand had invloed op de muziek, het is echt mijn plaat."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten