Rick Astley vindt het tijd voor verandering

Door ANP, zondag 26 juni 2016 10:00, views: 1, bron: ANP

AMSTERDAM - Rick Astley is bekend van jaren tachtig klassiekers als Never Gonna Give You Up en Whenever You Need Somebody, maar ontpopt zich op zijn comebackalbum 50 tot protestzanger. “Ik heb ook gedachten en gevoelens”, zegt de Brit in De Telegraaf.

Volgens Rick is het tijd voor verandering, maar veel vertrouwen in de politiek heeft hij niet. “Weet je dat ik nog nooit gestemd heb? Het is zinloos, naar mijn idee. Politici hebben het al lang niet meer voor het zeggen, het zijn de bedrijven die bepalen wat we met ons geld doen.”

Dat vindt de 50-jarige zanger fout. “Maar de enige manier om er echt iets aan te doen is er echt iets aan doen. En dan bedoel ik niet met z’n allen met hooivorken de straat op gaan. Maar ik geloof heilig in de mensheid.” Rick heeft tijdens concerten en voetbalwedstrijden gevoeld ‘hoeveel energie wij geven’. “Ik ben ervan overtuigd dat dat voldoende is om een eind te maken aan hoe de wereld nu draait.”

Wanneer die grote veranderingen plaats gaan vinden, weet Rick echter niet. “Het probleem is alleen dat er altijd wel weer een nieuw excuus is om dit uit te stellen. Een nieuwe Transformers-film, wijn drinken met je vrienden. ‘De revolutie begint morgen!''
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten