logo songteksten.net

Ricky Martin krijgt homoprijs voor voorbeeldrol

(Novum/AP) - Ricky Martin krijgt een prijs van de homo-organisatie Gay & Lesbian Alliance Against Defamation. De 39-jarige zanger, die vorig voorjaar uit de kast kwam, krijgt de prijs op 19 maart uitgereikt in New York.

"Zijn coming-out is van groot belang geweest voor veel homo- en transseksuele latinokinderen", lichtte de voorzitter van de alliantie de keuze toe. "Lange tijd hadden ze niemand aan wie ze een voorbeeld konden nemen." De zanger krijgt de Vito Russo Award, vernoemd naar de Amerikaanse homoactivist en medeoprichter van de organisatie.

Ook Kristin Chenoweth wordt onderscheiden. De 42-jarige actrice, die volgens de organisatie op een positieve manier aandacht besteedt aan de homogemeenschap, neemt op 10 april in Los Angeles de Vanguard Award in ontvangst.

De Gay & Lesbian Alliance Against Defamation houdt bij hoe media berichten over homo- en transseksuelen. De beweging werd in 1985 opgericht en reikt sinds 1990 prijzen uit aan media en personen. Eerder werden awards toegekend aan onder anderen Sharon Stone en Whoopi Goldberg.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren