logo songteksten.net

Robert Downey jr. in de rechtbank

LOS ANGELES - Robert Downey jr. vult zijn dagen met een belangrijke klus, waarvoor hij maar liefst 15 dollar (13,50 euro) per dag opstrijkt. De Iron Man-acteur moet als lid van een jury oordelen in een rechtszaak.

De jury is, met zijn beroemde lid, sinds maandag aanwezig bij het proces en gaat niet voor komende vrijdag in beraad over de zaak, die handelt over een auto-ongeluk. De acteur zou zijn opgenomen in de jury omdat hij redelijkheid uitstraalt, zegt een ingewijde aan TMZ.

Downey Jr. kwam in de jaren negentig zelf verschillende keren met justitie in aanraking wegens drugsbezit en dronkenschap. Hij zat zestien maanden in de cel en dat hielp hem naar eigen zeggen om een 'productief lid van de samenleving' te worden. De rechter heeft hem intussen gratie verleend, waardoor hij met een schone lei verder kan.

Oordeel

Het is geen grote zaak waarin Downey met zijn mede-juryleden een oordeel moet vellen. Het gaat om een ongeval tussen twee voertuigen, zonder doden of zwaargewonden.

Bij juryrechtspraak moet een groep burgers de schuldvraag van een verdachte beoordelen. De jury dient een afspiegeling te zijn van de bevolking. Tijdens het proces en de beraadslagingen is de jury meestal afgezonderd van de buitenwereld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren