logo songteksten.net

Marco Borsato is liever goede vader dan artiest

(Novum) - Marco Borsato wil dat zijn kinderen zich hem later herinneren als een leuke vader. "Het is mooi hoor, om een paar hoofdstukken bij te schrijven in de annalen van de Nederlandse popmuziek, maar het is niet mijn hoofddoel", legt de zanger uit in Flair. "Ik vind het belangrijker dat mijn kinderen zich mij herinneren als een lieve, toegewijde vader."

Marco en Leontine hebben drie kinderen, zoons Luca (12) en Senna (9) en dochter Jada (8). De 44-jarige zanger, die met zijn broer en zus in Nederland opgroeide bij zijn moeder terwijl zijn vader in Italiƫ woonde, miste als kind zijn vader. "Ik heb mijn vader zeker wel gemist op bepaalde momenten in mijn jeugd. Mijn vader kwam me niet ophalen van de voetbal, leerde me niet vissen of mijn band plakken."

Borsato heeft het idee dat nu hij zelf kinderen heeft, hij moet doen wat zijn vader heeft nagelaten. "Als mijn kind viel, rende ik er snel met een doos pleisters achteraan. Want ik dacht: ik wil er zijn! Zodra Luca een kik gaf, stond ik naast dat bed. Nog eerder dan Leontine dat kon. Hier ben ik, ik wil er voor je zijn."

Marco vindt het belangrijk dat zijn kinderen wel herinneringen hebben aan een vader die meeging naar voetbal of ballet. "Dus ik plak banden, breng ze elke ochtend naar school, help ze 's ochtends hun broodje smeren, loop de avondvierdaagse. Het zijn kleine dingen waarmee ik nu de herinneringen kweek van mijn kinderen voor morgen. Dat vind ik belangrijk. Ik vind het ook totaal geen opgave. Heerlijk om met die moeders te kleppen op het schoolplein."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren