Wouter Hamel verstopt zich niet meer

Door ANP, zaterdag 6 augustus 2016 09:03, views: 3, bron: ANP

AMSTERDAM - Wouter Hamel heeft zich jarenlang bewust op de vlakte gehouden over zijn geaardheid. De jazzzanger posteerde zich zo dicht mogelijk bij de heterowereld om maar niet te veel als homo te boek te staan. Daar is hij nu echter klaar mee, zegt Wouter zaterdag in het AD.

"Ik kom er nu ik bijna 40 ben eigenlijk pas achter dat ik mijn eigen homoseksualiteit nooit volledig heb geaccepteerd", aldus de zanger. "Ik heb me altijd aangepast aan de heteronormen van de samenleving. Nu ben ik zover dat ik zeg: liever mijn homoseksuele kanten uitvergroten, dan ze onderdrukken."

Een ontmoeting vijf jaar geleden met zijn idool Mark Murphy, die eveneens homoseksueel is, deed Wouter de ogen openen. De Amerikaan had zijn hele loopbaan liedjes over meisjes gezongen. "Want een artiest die openlijk over zijn homoseksuele gevoelens zong, dat kon in de Verenigde Staten echt niet. Hij vond het vreselijk, dat juk", legt Wouter uit. "Na die ontmoeting dacht ik: als ik zo doorga, word ik net als hij."

Wouter wil zich nu niet meer verbergen voor zijn homoseksualiteit. "Weet je dat ik vorige maand voor het eerst in het openbaar heb zitten zoenen? Gewoon hier in het Vondelpark. Ik zei mijn lover, die geen Nederlander is, dat we dat beter thuis konden doen. Maar hij antwoordde: relax, er is niets om je voor te schamen, doe gewoon wat je hart je ingeeft. En juist dat laatste heb ik dus eigenlijk nog nooit echt gedaan."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten