logo songteksten.net

Lady Antebellum wint vijf Grammy's

(Novum/AP) - Lady Antebellum is met vijf prijzen de grote winnaar van de Grammy's geworden. De Amerikaanse countrygroep werd bekroond voor de beste single, beste nummer, beste countryalbum, beste countryact en beste countrynummer. De Canadese rockers van Arcade Fire wonnen de belangrijkste prijs van de avond. Hun cd The Suburbs werd benoemd tot beste album.

Lady Antebellum scoorde in Nederland de hit Need You Know. Het nummer werd aangepast voor de Europese markt door het lied minder countryachtig te maken. Eminem, met tien nominaties de grote favoriet van de avond, nam slechts twee Grammy's mee naar huis.

Justin Bieber zag de prijs voor beste nieuwkomer aan zijn neus voorbijgaan. Jazzangeres Esperanza Spalding won die Grammy, de eerste jazzartiest in deze categorie ooit. Jay-Z en John Legend wonnen ieder drie Grammy's. Lady Gaga nam twee prijzen mee naar huis.

In totaal werden er 109 prijzen uitgedeeld tijdens de 53e uitreiking van de Grammy's. De meeste awards werden al voor de liveshow uitgedeeld. Onder anderen Lady Gaga, Rihanna en actrice Gwyneth Paltrow gaven een optreden. Het spektakel vond plaats in het Staples Center in Los Angeles.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren