logo songteksten.net

Rutte drinkt koffie met Libelle-lezeressen

(Novum) - Over een saaie werkomgeving kan Mark Rutte niet klagen: de ene dag dineert hij met wereldleiders, de andere dag drinkt hij koffie te midden van Libelle-lezeressen. Donderdag beantwoordde de premier de meest uiteenlopende vragen van lezeressen van het damesblad.

Voorafgegaan door Tatum Dagelet die over haar scheidingsperikelen sprak en Playboy-hoofdredacteur Jan Heemskerk die uitweidde over zijn onzekerheid over de lengte van zijn geslachtsorgaan, arriveerde Rutte een klein halfuur te laat in Café Dudok in Den Haag. Hij was aan de telefoon met zijn Griekse collega 'en die Grieken zijn nogal lang van stof', excuseerde hij zich bij de ongeveer honderd aanwezige vrouwen.

De toon van een ontspannen middag was gezet. Tijd voor vragen van lezeressen. "Wat is het mooiste verjaarscadeau dat u ooit gekregen hebt?, heeft u nog wel tijd om een ijsje te eten op het Binnenhof?, ik kom uit Groningen maar mijn dochter woont in Den Haag, wilt u eens een kopje koffie met mij drinken als ik hier ben?"

Ook serieuze kwesties kwamen aan bod. Zo moest Rutte uitleggen waarom de VVD de hypotheekrenteaftrek in stand wil houden, hoe hij ervoor gaat zorgen dat er meer vrouwen doordringen tot de top van het bedrijfsleven en wat hij vindt van de arbeidsparticipatie van 50-plussers ('mijn kabinet zit er vol mee.')

Een vrouw wilde weten of hij zich anders voelt sinds hij als premier wakker wordt. "Nee, ik voel me nog precies hetzelfde", antwoordde Rutte. "Maar mensen zijn wel een stuk aardiger tegen me." Dat kon de vraagsteller zich goed voorstellen. "U bent nu toch minder politicus en meer een vaderfiguur."

Een oudere vrouw nam het woord. "Meneer Rutte, ik hoor sommige linkse partijen zeggen dat ze het kabinet zo snel mogelijk willen laten vallen. Ik ben zo bang dat het land onbestuurbaar wordt." Rutte kon haar geruststellen. "U hoeft zich geen zorgen te maken over Belgische toestanden. En u kunt er ook iets aan doen, door op 2 maart naar de stembus te gaan en op de VVD te stemmen." Even was de premier politicus en vaderfiguur in een.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren