logo songteksten.net

1900 gasten op bruiloft William en Kate

(Novum) - Het Britse koninklijk huis heeft uitnodigingen aan zo'n 1900 gasten verstuurd voor de bruiloft van prins William en Kate Middleton. Onder de genodigden zijn veertig leden van koninklijke families uit de hele wereld. Het grootste deel van de gasten zal uit vrienden van het bruidspaar bestaan.

De sobere uitnodiging uit naam van de Britse koningin, Williams grootmoeder, is gedrukt op wit papier met zwarte letters. Bovenaan prijkt een gouden kroon met daaronder de initialen ER, waarmee de koningin wordt aangeduid. De bruiloft vindt op 29 april om 11.00 uur plaats in de Londense kerk Westminster Abbey.

De heren worden verzocht in militair uniform, jacquet of pak te komen. Voor vrouwen is geen dresscode, wel wordt verwacht dat dames een hoed dragen. Zeshonderd gasten zijn na de ceremonie welkom bij de receptie van de koningin. Voor het daaropvolgende diner, georganiseerd door prins Charles, zijn driehonderd gasten uitgenodigd.

Het Britse koninklijk huis heeft nog geen officiƫle gastenlijst bekendgemaakt. De namen van David en Victoria Beckham staat daar volgens de Britse BBC onder meer op. President Barack Obama en zijn vrouw zouden niet zijn uitgenodigd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren