logo songteksten.net

Laura Jansen ziet Amerika als thuisland

(Novum) - Laura Jansen ziet de Verenigde Staten als haar thuisland en wil haar toekomstige kroost het liefst daar laten opgroeien. De 33-jarige zangeres, die een Nederlandse vader en een Amerikaanse moeder heeft, woont al ruim elf jaar in de Verenigde Staten.

"Ik ben echt een Nederlander in Amerika, maar het is juist die combinatie die het zo uniek maakt", vertelt Jansen in een interview met 100% NL Magazine. "Als ik straks kinderen heb, wil ik ze daar heel graag de jeugd geven die je eigenlijk alleen in Nederland kan geven, waar nog een stukje onschuld bestaat."

De zangeres is niet echt te spreken over de Amerikaanse jeugd. "Ze lopen daar allemaal met mobiele telefoontjes rond, hebben van jongs af aan 'agents' en klagen over hun 'soy milk lattes'. Waar hebben we het over?", beklaagt Jansen zich. "Pak lekker je fiets en ga het weiland in."

Toen Jansen op de middelbare school zat, verhuisde ze van de Verenigde Staten terug naar Nederland. "Nederland is zo'n geweldig land", vindt de zangeres. "Ik ben ook heel blij dat mijn moeder mij en mijn broertje toch dat Nederlandse heeft bijgebracht." Laura paste naar eigen zeggen niet in het Amerikaanse public school system. "Ik was een nerd. Ik was nog niet toe aan die snelle jeugd daar."

De zangeres woont met haar vriend alweer enkele jaren in Los Angeles. "Ik heb het beste van beide werelden", vindt ze. "Nederland is een deel van mijn jeugd, dus mijn sentiment en melancholie komen hier vandaan. Aan Los Angeles zit een randje wild waar ik heel erg van houd. Het gaat alleen maar om competitie en hard werken."

Toch kleven daar volgens de zangeres ook nadelen aan. "Ik walg van de cultuur van roem die je heel veel tegenkomt in Los Angeles. Mensen die beroemd zijn omdat ze meedoen aan een realitysoap, of om niets. Zelf ben ik helemaal niet op zoek naar dat stuk roem", bekent Laura. "Ik voldoe toch al niet aan het clichébeeld van een artiest. Ik drink een glaasje whisky op het podium en ik heb een tattoo. Dat vind ik rock-'n-roll genoeg."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren