logo songteksten.net

Modeontwerper John Galliano opgepakt in Parijs

(Novum) - John Galliano is donderdagavond gearresteerd in Parijs. De Britse modeontwerper werd in de boeien geslagen omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan bedreiging en antisemitisme. Galliano is inmiddels weer op vrije voeten, laten politiebronnen weten aan het Franse persbureau AFP.

De hoofddesigner van Christian Dior ging in de Franse hoofdstad tekeer tegen een stel dat op een terras een drankje nuttigde. "Op dit moment hebben we nog geen idee waarom hij uithaalde naar het koppel", reageert een agent.

Volgens het Franse radiostation Europe 1 maakte Galliano beledigende opmerkingen over het uiterlijk van het stel. "Smerig joods hoofd, jij zou dood moeten zijn", zou de ontwerper naar de vrouw van joodse afkomst hebben geroepen. Ook haar Aziatische metgezel kreeg beledigingen naar zijn hoofd geslingerd. "Ik ga je vermoorden."

De politie was snel ter plaatse, waarna Galliano mee werd genomen naar het bureau. Daar bleek dat de modeontwerper gedronken had. De 50-jarige couturier is weer vrijgelaten. Of er een aanklacht wordt ingediend is nog niet bekend.

John Galliano ontwerpt sinds eind jaren negentig kleding voor Dior. Hij voorzag grote sterren als Madonna, Naomi Campbell en Kate Moss van outfits. Moss zou haar goede vriend Galliano gevraagd hebben haar trouwjurk te ontwerpen. Eerder gingen geruchten dat het topmodel haar eigen trouwjapon zou fabriceren.

Dior heeft de ontwerper in reactie op het voorval per direct op non-actief gesteld in afwachting van het politieonderzoek. Dat liet het modehuis in een verklaring weten. Galliano ontkent via zijn advocaat ten stelligste dat hij zich heeft misdragen. Volgens de ontwerper is het akkefietje volledig uit zijn verband gerukt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren