logo songteksten.net

Videoclip Kanye West krijgt epilepsiewaarschuwing

(Novum) - Kanye Wests nieuwste video All of the Lights is niet voor iedereen een plezier om naar te kijken. Het clipje heeft sinds deze week een waarschuwing voor kijkers. Iedereen die last heeft van epilepsie wordt afgeraden de video op te zoeken.

In de video zijn knipperende lampen, neonletters en zwaailichten te zien. De beelden zijn bovendien snel gemonteerd. Een Britse organisatie die zich inzet voor epilepsiepatiƫnten klaagde over de clip. "Deze video zou niet uitgezonden moeten worden."

Epilepsy Action nam contact op met het management van West, Youtube en andere videosites. Hoewel de clip van de hand van regisseur Hype Williams niet offline is gehaald, is er deze week wel een epilepsiewaarschuwing voor geplaatst.

"We zijn blij dat Youtube en het management van Kanye West naar onze bezwaren hebben geluisterd", reageert een woordvoerder van Epilepsy Action tegenover MTV. Inmiddels is er een minder flitsende versie van de clip gemaakt. "We hopen dat Youtube de originele video vervangt door de epilepsievriendelijke versie."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren