logo songteksten.net

De Staat lacht om Sweatshop tijdens aerobicslessen

(Novum) - De Staat heeft ontdekt dat de heupen geregeld worden losgemaakt op hun grootste hit Sweatshop. "Sweatshop, dat over fitness gaat, draaien ze echt tijdens aerobicslessen. Dat vind ik dan wel weer lachen", vertelt frontman Torre Florim in een interview met muzieksite NLtracks.

Toch trekt Florim zichzelf het liefst zo min mogelijk aan van muziekteksten. "Ik vind de muziek van Radiohead supermooi, maar als ik erg op de tekst ga letten ga ik de muziek minder mooi vinden", legt de rockzanger uit. Florim legt de teksten van De Staat dan ook liever niet uit. "Sommige mensen halen veel meer uit een bepaald idee dan wat ik ermee bedoeld heb. Om die reden vind ik het ook altijd jammer als ik teksten uit moet leggen."

Op de nieuwe plaat van De Staat, Machinery, staan opvallend veel nummers over dieren. Puur toeval, vertelt Florim. "Ik houd van metaforen en gebruik vaak krachttermen om een beeld te schetsen. Een rat kan zowel een huisdier zijn als een plaag en de haan staat voor een klokkenluider." Beide beesten komen op Machinery, die donderdag verschijnt, voorbij.

Naast Rooster-Man en I'm a Rat haalde ook Old McDonald Don't Have No Farm No More de plaat. "Het nummer gaat over halal slachtingen. Ik heb gezien hoe een koe wordt geslacht en daar schrijf ik dan over."

Florim bestempelt de muziek van zijn band als 'af en toe raar'. "Wij vinden de muziek zelf niet raar, voor ons is het heel logisch. Ik zou het heel jammer vinden als mensen af zouden haken omdat ze de muziek niet snappen. Ik vind het belangrijk dat je de plaat vaker op kan zetten en dat het dan niet saai wordt. We willen graag raar en 'poppie' zijn, maar het kan nog veel raarder!"

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren