logo songteksten.net

Ontwerper John Galliano biedt excuses aan

(Novum/AP) - John Galliano heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag. De 50-jarige hoofdontwerper van Dior werd dinsdag ontslagen door het Franse modehuis, nadat hij antisemitische opmerkingen maakte naar een joodse vrouw.

Galliano werd aangehouden wegens bedreiging en antisemitisme. Hij ontkent de beschuldigingen en laat weten volledige medewerking te verlenen aan het politieonderzoek dat tegen hem loopt.

"Ik verontschuldig me volledig voor mijn gedrag", laat de ontwerper woensdag weten in een verklaring. Hij accepteert het feit 'dat de beschuldigingen tegen mij een hoop mensen hebben geschokt en van slag hebben gebracht'.

Galliano laat bovendien weten dat hij hulp zoekt. Vrienden melden aan de Amerikaanse krant The New York Times weten dat de ontwerper woensdag Frankrijk heeft verlaten om zich te laten opnemen in een afkickkliniek. Collega's als Naomi Campbell en Kate Moss zouden hem hiertoe hebben overgehaald.

Waarschijnlijk meldt hij zich bij kliniek The Meadows in de Verenigde Staten, waar eerder onder anderen Elton John is behandeld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren