Nieuwe plaat Rolling Stones verkrijgbaar

Door ANP, vrijdag 2 december 2016 07:00, views: 26, bron: ANP

LONDEN - Na tien jaar is er eindelijk weer een echt album van de Rolling Stones. Blue & Lonesome is een album vol covers dat vanaf vrijdag verkrijgbaar is. De band covert nummers van hun blueshelden. Kenners noemen het de beste Stones-plaat sinds tijden.

De nummers van het nieuwe studioalbum zijn een jaar geleden opgenomen in de studio van Mark Knopfler, de frontman van de band Dire Straits. Don Wax tekende voor de productie. Een paar tracks zijn al eerder uitgebracht en die bewijzen dat ‘The Stones’ nog steeds prima klinken.

Het titelnummer Blue & Lonesome is een cover van blueslegende Memphis Slim. Keith Richards kwam ermee aanzetten. Onlangs vertelde de gitarist dat het de aanzet bleek voor de rest van het album. Volgens hem werden de andere nummers spontaan opgenomen. Dat gebeurde in drie dagen. Gitaarlegende Eric Clapton doet ook op een paar songs mee.

Volgens Richards klinken de Stones zoals ze aan het begin van hun loopbaan speelden. Hij is dan ook behoorlijk trots op het album. De krasse gitarist heeft zich al laten ontvallen dat de band misschien wel weer op tournee gaat. “Want het is zonde om die nummers maar een keertje te spelen.”
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten