logo songteksten.net

Familie Melchers spant kort geding aan tegen VARA

(Novum) - De familie Melchers sleept de VARA en de presentatoren van Pauw & Witteman voor de rechter. De familie van de in 2005 ontvoerde Claudia Melchers is boos omdat de omroep donderdag niet wil rectificeren na een uitzending van vorige week, waarin Claudia's ontvoerder Izaan M. te gast was.

"Het is jammer dat ze niet het fatsoen opbrengen om in de uitzending te rectificeren", zegt Charles Huijskens, woordvoerder van de familie Melchers, in Shownieuws. "Nu rest ons niet anders dan juridische stappen te ondernemen."

De VARA 'betreurt ten zeerste' dat de familie Melchers de uitzending als 'gevoelloos en kwetsend' heeft ervaren. De luchtige sfeer die tijdens het interview ontstond, had volgens de omroep niets te maken met de ernst van de misdaad. "De luchtigheid heeft altijd betrekking gehad op de klungeligheid van de misdadiger", laat de omroep donderdag weten in een verklaring.

De VARA is niet van plan te rectificeren. "Al snel nadat de programmamakers van Pauw & Witteman begrepen hadden dat vooral de familie Melchers grote problemen had met dit interview hebben zij, bij monde van Jeroen Pauw, hun spijt betuigd via meerdere media. De VARA gaat derhalve niet in op de eisen van de advocaat van de familie."

De omroep is wel voornemens een brief te sturen aan de familie Melchers. "Wij zullen in een brief aan hun advocaat nogmaals benadrukken dat het nooit onze intentie is gewest mevrouw Melchers en haar familie te kwetsen." Volgens Huijskens is dat niet voldoende. "De beledigende en kwetsende uitzending is op televisie geweest. Dan hoor je ook daar je excuses te maken. Een brief is niet voldoende."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren