logo songteksten.net

Brimstone-muziek Junkie XL komt op vinyl uit

AMSTERDAM - De prestigieuze platenmaatschappij Milan Records gaat de soundtrack die Junkie XL, de artiestennaam van Tom Holkenborg, componeerde voor Brimstone uitbrengen op cd en op vinyl. Brimstone is de nieuwe film van Martin Koolhoven.

De muziek is vanaf 13 januari, de dag nadat Brimstone in Nederland in première is gegaan, op cd te koop. De release op vinyl is in maart, als de film in de VS uitkomt. Dat heeft Milan Records dinsdag bekendgemaakt.

"Het is een hele eer dat een label als Milan de plaat wil uitbrengen”, aldus Koolhoven. "Dit is de maatschappij die ook bijvoorbeeld The Terminator, Robocop en Merry Christmas Mr. Lawrence heeft gedaan, wat echte klassiekers zijn.'' Dat de muziek ook op vinyl uitkomt, is een groot compliment aan componist Tom Holkenborg, meent Koolhoven. "Dit bewijst dat hij echt tot de absolute wereldtop behoort.”

Holkenborg omschrijft de muziek van Brimstone als warme en koude klanken die elkaar afwisselen: "We wilden een klassieke score in de traditie van Ennio Morricone en Bernard Hermann maken, maar aan de andere kant een moderne soundtrack zoals bijvoorbeeld Trent Reznor dat doet.”

Holkenborg heeft zich de laatste jaren steeds meer toegegelegd op het componeren van muziek voor films. Zo deed hij de afgelopen jaren de soundtracks voor hits als Deadpool, Mad Max: Fury Road, Batman vs. Superman en The Amazing Spider-Man 2.

Brimstone vertelt over een vrouw wier leven in gevaar komt als zij een huiveringwekkende dominee achter zich aan krijgt. De hoofdrollen worden gespeeld door Dakota Fanning, Guy Peace, Carice van Houten en Kit Harington. De film is vanaf 12 januari in de Nederlandse bioscopen te zien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren