logo songteksten.net

Flodder-acteurs krijgen toch geld voor herhalingen

(Novum) - Flodder-acteurs als Nelly Frijda, Stefan de Walle en Lou Landré krijgen alsnog betaald voor de uitgezonden herhalingen van de serie. De cast spande eind 2008 een bodemprocedure aan tegen RTL Nederland omdat ze lange tijd geen herhalingsvergoeding kregen.

Flodder werd begin jaren negentig geproduceerd door First Floor Features. Het productiebedrijf werd in 2004 failliet verklaard, waarna de herhalingsrechten van de serie bij RTL kwamen te liggen.

De Stichting Naburige Rechtenorganisatie voor Musici en Acteurs (Norma), die de acteurs juridische bijstand bood, constateerde dat Flodder de meest herhaalde serie op de Nederlandse televisie is. De acteurs kregen echter geen cent voor de honderden herhalingen. Volgens Norma hebben ze recht op 686 euro per aflevering.

De acteurs hebben een akkoord bereikt met de curator van First Floor Features. De castleden van Flodder krijgen samen een bedrag van tweehonderdduizend euro uit de boedel van het productiebedrijf. Ook is er met RTL overeenstemming bereikt over de toekomstige herhalingen van de komedieserie.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren